Ruszają zapisy na III edycję kursu online „Otwarte zasoby edukacyjne w bibliotece”

Ruszają zapisy na III edycję kursu online „Otwarte zasoby edukacyjne w bibliotece”

Informujemy, że rozpoczęła się rekrutacja do III edycji kursu online „Otwarte zasoby edukacyjne w bibliotece”, gdzie zdobędziecie Państwo kompetencje cyfrowe potrzebne do rozwoju oferty kulturalnej i edukacyjnej w swoich bibliotekach. Warto pamiętać – technologie zmieniają się bardzo szybko, jednak niektóre umiejętności w cyfrowym świecie są uniwersalne.

Kurs skierowany jest przede wszystkim do pracowników bibliotek (szkolnych, publicznych, pedagogicznych i akademickich), ale wziąć w nim udział mogą także edukatorzy i edukatorki, nauczyciele i nauczycielki, animatorzy i animatorki, pracownicy domów kultury.

Kurs składa się z 8 modułów merytorycznych, wstępu i ewaluacji. Uczestnicy będą pracować ze wsparciem mentora lub mentorki a treści będą dostępne online cały czas. Będzie można się z nimi zapoznawać, wykonywać zadania itd. o dogodnej porze.

W czasie kursu każdy uczestnik/uczestniczka będzie miał/miała za zadanie stworzyć swój własny otwarty zasób edukacyjny do wykorzystania w bibliotece.

Kiedy odbywa się kurs i jak się zgłosić?

  • kurs startuje 24 stycznia i potrwa do 6 marca 2022 r.
  • zapisy na kurs przyjmujemy za pośrednictwem formularza dostępnego tutaj;
  • zapisy trwają do 16 stycznia 2022 r. (lub do wyczerpania miejsc). Najpóźniej po tym terminie prześlemy informację o zakwalifikowaniu się na kurs;
  • kurs będzie prowadzony na specjalnie przygotowanej platformie internetowej;
  • link do platformy i wszystkie niezbędne informacje otrzymają Państwo po przyjęciu na kurs;
  • o przyjęciu na kurs decyduje kolejność zgłoszeń;
  • kurs jest bezpłatny.
  • do udziału w trzeciej edycji kursu zapraszamy wyłącznie osoby, które nie uczestniczyły w żadnej z poprzednich edycji ani w szkoleniach lokalnych.

Masz pytania? Napisz na adres: kontakt@spoledkurs.pl

Szczegółowe informacje na stronie: Centrum Cyfrowe

Źródło: Centrum Cyfrowe

Aktualności

Więcej informacji